Jste zde

Domů » Turecká riviéra

Antalya a odpočinek

Turecká Antalya a Karaalioglu Park

Příjemným místem k odpočinku s krásnými stromy a květinami je nejstarší park ve městě Antalya, park Karaalioglu. Mermerli Park obepíná 30 m vysoká zeď a najdete ho na jihovýchodě směrem od přístavu Kaleici. Odtud budete mít nádherný výhled na celý přístav. Tento park je nejlepším místem pro relaxaci s nádherným výhledem na hory. Jihozápadně od parku se pak nachází pláž Mermerli.

Dobře a příjemně odpočinout si můžete také v Atatürkově parku. V parku Genclik, který leží na cestě k pláži Lara, je spousta míst k posezení, odkud máte příležitost obdivovat vodopády Asagi Düden (Dolní Düden). Vodopád se nachází asi 10 km východně od centra města a padá z výšky 40 metrů do moře.

Park Yavuz Özcan uprostřed města Antalya je oázou klidu a v noci nabízí pohádkovou podívanou na osvětlené fontány. V jeho blízkosti se nachází další park Recep Bilgin.
Lesík Konyaaltı Korulugu, ukrytý za stejnojmennou pláží, je ideální pro dlouhé procházky, ke strávení odpočinku a k letním piknikům ve stínu zdejších stromů. Asi 18 km od centra města najdete jezero Nilüfer a vodopády Kuryunlu.

Turecká Antalya a park Mermeli
Turecká Antalya a park Yavuz Özcan
Turecká Antalya a vodopád Düden
Turecká Antalya a vodopád Dolní Düden
Turecká Antalya a hora Tünektepe
Turecká Antalya a Kuryunlu

Místo

Antalya 36° 52' 59.718" N, 30° 42' 12.8448" E
Location

Turecko na Facebooku