Jste zde

Domů » Turecká riviéra

Beldibi

Pohled na pláž v letovisku Beldibi, Turecká riviéra
Autor: dmytrok

Malé letovisko Beldibi se nachází na pobřeží Turecké riviéry.

Leží asi 25 kilometrů západně od města Antalya a 15 km severně od Kemeru.

Mezinárodní letiště v Antalyi je vzdálené cca 40 km, doba transferu s obvyklými zastávkami u hotelů trvá mezi 60 a 90 minutami.

Letovisko se rozkládá v délce cca 7 km od severu k jihu na úzkém pobřežním pásu.

Na jeho západní straně stoupají zalesněné svahy pohoří Taurus do výšky cca 1500 metrů, směrem na východ ho omývají vlny Středozemního moře.

Za jasného slunečného počasí můžete vidět na hory na druhé straně zálivu Antalya.

Na úpatí pohoří Taurus nabízí dlouhé pláže, rozmanitou krajinu s borovými lesy, četné bary a obchody.

Původně klidná obec se stala příjemným letoviskem pro skvělou dovolenou u moře.

V létě je velmi oblíbeným prázdninovým cílem pro rodiny s dětmi, a to vzhledem ke krátké vzdálenosti od letiště, skvělým službám a klidné mořské vodě v zátokách.

Pravé místní centrum tady nehledejte, žádné totiž neexistuje. Beldibi bylo, stejně jako mnoho jiných míst v provincii Antalya, vybudováno jen pro cestovní ruch.

Pláž jižním směrem má jemné oblázky, je asi pět kilometrů dlouhá a v průměru 20 metrů široká. Vzhledem k tomu, že je mnoho plážových úseků vyhrazeno pro přilehlé hotely, je bohužel téměř nemožné vydat se na dlouhou a nerušenou procházku po pláži.

Směrem na sever od Beldibi je ale pláž volně přístupná, volně navazuje na výběžek pláže Konyaalti z Antalye. Podél pobřeží jsou veřejné parky a samozřejmě pro Turecko typické plážové promenády.

Turistická infrastruktura na plážích nabízí vše, co potřebujete pro perfektní den: lehátka a slunečníky, restaurace, masáže a samozřejmě různé vodní sporty.

Velké hotely jsou většinou vybudované uprostřed zeleně přímo u moře, na rozdíl od hotelů v letoviscích Side nebo Kemer, kde jsou postaveny ve druhé nebo třetí linii od moře. K dispozici je široký výběr all inclusive hotelů a klubových zařízení.

V zimních měsících jsou téměř všechny hotely a obchody zavřené, teprve o Velikonocích se místo pomalu probouzí k životu.

Největší nabídku zábavy najdete na severu střediska - noční kluby, bary a diskotéky. Také většina hotelů má své vlastní noční kluby a bary, kde se můžete bavit. Mnohem živější noční život ale najdete v Kemeru nebo Antalyi.

Výlet do Kemeru se vyplatí v každém případě, v této metropolitní oblasti diskoték totiž během letních měsíců vystupují mezinárodně známí DJ´s.

Dalšími zajímavými výletními cíli jsou jeskyně s pozůstatky neolitických jeskynních maleb z doby kamenné na severním okraji letoviska a ruiny byzantské kaple na jihu, na severním břehu řeky Göynük. Lesy a skály národního parku Olympos vytvářejí úžasnou přírodní kulisu.

Geografie: 

Místo

Beldibi 36° 41' 52.7784" N, 30° 34' 21.828" E
Location

Turecko na Facebooku