Jste zde

Domů » Turecká riviéra

Belek

Belek - jedna z pláží
Autor: burntime

Asi 30 km východně od města Antalya leží Belek, nová rekreační oblast, která je vedle Kemeru a Side jedním z nejnavštěvovanějších míst na Turecké riviéře.

Samotné místo bylo obklopené borovými lesy, které ale musely zčásti ustoupit výstavbě nových hotelů. Velký počet hotelů, které většinou nabízejí systém "all inclusive", se nachází na přibližně jeden kilometr dlouhé, oblázkovo-písečné pláži. Hotelový řetězec se rozprostírá v délce přibližně tři kilometry podél mořského pobřeží. V místním centru je velké množství obchodů, barů, restaurací a jiných turistických zařízení.

V zimě je mnoho hotelů zavřených z důvodu rekonstrukce. Každý rok také v této oblasti přibude několik nových hotelů, hlavně z té vyšší kategorie. Mimo turistickou sezónu je Belek oblíbeným cílem známých fotbalových klubů, které zde pořádají soustředění.
Již několik let je ale také velmi populární destinací pro golfisty. Mnoho, většinou nově postavených, golfových hřišť nabízí turistům spoustu příležitostí, jak se v tomto sportu zdokonalit.

Letovisko nabízí kilometry pláží, krásnou přírodu, voňavé piniové lesy a především dovolenou bez stresu. V bezprostřední blízkosti se nacházejí města Antalya, Side, Perge, Aspendos, Manavgat nebo také vodopády Kursunlu a Düden.

Vodopády Kursunlu

Turecko na Facebooku