Jste zde

Domů » Turecká riviéra

Belek a pláž

Belek - pláž

Turecká riviéra má ohledně moře a pláží určitě co nabídnout. Jedním z mladých a moderních letovisek je městečko Belek, které se nachází mezi městy Antalya a Side. V letovisku najdete pláž vhodnou pro děti, různá prázdninová zařízení a kluby pro celé rodiny.

Při plánování tohoto prázdninového letoviska bylo přísně dbáno na to, aby byl brán ohled na okolní přírodu a na přirozený životní prostor místní zvěře. Uprostřed piniových a eukalyptových hájů zde vznikly především luxusní čtyř- a pěti-hvězdičkové hotely. Dále zde bylo postaveno mnoho dalších pohodlně zařízených ubytovacích možností, které návštěvníkům nabízejí veškerý možný komfort.

Hlavním místem setkávání sluncechtivých hostů je asi 10 kilometrů dlouhá písečná pláž, volně přístupná skoro po celé délce, která hostům nabízí velký prostor pro slunění a relaxaci. Většinou až 100 metrů široká pláž se světlým pískem se celkem mírně svažuje do moře, takže je hodně populární mezi rodinami s dětmi. Na většině úseků pláže je možné si zapůjčit lehátka a slunečníky a můžete zde také využít služeb různých sportovních klubů.

Zapůjčit si můžete šlapadla, vyzkoušet parasailing nebo jízdu na banánu. Pokud dostanete hled nebo žízeň, po celé pláži jsou k dispozici různé bary a restaurace. Potřebné pohodlí pro koupající se návštěvníky poskytují i veřejné sprchy a WC. Díky ideálním klimatickým podmínkám Turecké riviéry, která nabízí 300 slunečních dnů v roce, trvá sezóna na pláži tohoto letoviska v podstatě po celý rok.

Kromě pláže nabízí Belek také golfová hřiště, která se nacházejí v blízkém okolí a jsou oblíbeným cílem mnoha turistů. Najdete zde hned čtyři golfová hřiště vysoké kvality, která jsou vhodná jak pro začátečníky, tak i pro zkušené hráče.

Místo

Belek, pláž 36° 51' 2.4444" N, 31° 3' 21.7368" E
Location

Turecko na Facebooku