Jste zde

Domů » Egejská riviéra

Bodrum - informace

Bodrum

Bodrum byl ve starověku nazývaný Halikarnassos. Je to rodiště historika Hérodota a také místo, kde se nachází monumentální hrobka krále Mausóla, která byla jedním ze sedmi divů antického světa. Hrad svatého Petra je příkladem středověké architektury z období křížových výprav a dnes je muzeem podmořské archeologie s nálezy z rané doby bronzové.
Fascinující pohled z nedalekého kopce Göktepe je jedním z nejoblíbenějších motivů všech profesionálních i amatérských fotografů.

Divukrásný poloostrov Bodrum na jihozápadě Turecka se dá doporučit především cestovatelům, kteří dávají přednost odpočinku. Na pobřeží můžete podnikat ve velkém pomerančovníkovém a mandarinkovém háji klidné procházky. Na poloostrově se nachází také řada okouzlujících vesnic s hostinci a malými hotely v klidných zátokách. Na jižním pobřeží jsou krásné pláže především v městečcích Bardakci, Gumbet, Bitez, Ortakent Yalısı, Karaincir, Bagla a Akyarlar. Jachtaři a surfaři budou mít radost z barevných plachetnic v zátokách Gumbet a Bitez. Ortakent má jednu z nejdelších pláží v této oblasti a je ideální pro ty, kteří si chtějí vychutnat samotu. Jednou z nejkrásnějších pláží na poloostrově Bodrum je Karaincir.

Bodrum a přístav
Autor: yilmaz ovunc

Turecko na Facebooku