Jste zde

Domů » Turecká riviéra

Kemer

Hora Tahtali - pohled na Kemer

Letovisko Kemer se nachází na Turecké riviéře, asi 45 km jihozápadně od města Antalya. Kdo se zde rozhodne strávit dovolenou, obvykle přesně ví, co chce. Kompletní služby se vším všudy. Pro individuální turisty je tato bývalá rybářská vesnice, která dnes leží uprostřed více než 40 km dlouhé hotelové zóny na pobřeží, již méně atraktivní.

Středisko nabízí prvotřídní turistickou nabídku - perfektní písečné a oblázkové pláže u Středozemního moře, širokou nabídku pro příznivce vodních sportů a vzrušující noční život s podobnou atmosférou jako na ostrově Ibiza. Okolní krajina je také krásná, mimo jiné díky zalesněnému pohoří Beydaglari, které vychází přímo z pláže a zvedá se postupně až do výšky 3 000 metrů.

Starý rybářský přístav nahradil moderní přístav jachet, který je dnes centrem Kemeru. Uvnitř města, kde žije asi 20 000 obyvatel, se nachází nesčetné množství restaurací, barů a obchodů. Dokonce ani s butiky nebo obchůdky se šperky a koberci případně stánky toto turistické místo nešetří.

Co se týče památek, z tohoto hlediska nemá Kemer moc co nabídnout. Poměrně zajímavý je ještě Yöruk – Park, jakýsi druh etnografického muzea. Návštěvník zde může obdivovat mimo jiné kočovné stany, uvnitř kterých přestavují velké figuríny kočovníky. Stany jsou také věrohodně zařízené a vybavené koberci a dalšími věcmi, typickými pro tento druh života.

Kemer - pláž
Autor: Larsj
Kemer - nedaleké vodopády
Autor: Larsj

Turecko na Facebooku