Jste zde

Domů » Turecká riviéra

Konakli

Alanya - Červená věž

Turecké město Konakli leží asi 10 km západně od města Alanya. Městečko s přibližně 30 tisíci obyvateli se nachází v bezprostřední blízkosti letoviska Side, asi 110 km od letiště Antalya.

Vzhledem ke své poloze přímo u Středozemního moře a celoročnímu mírnému podnebí se v posledních letech stalo z Konakli oblíbené letovisko na Turecké riviéře. Díky rozvoji turistické infrastruktury se z původně malé obce stalo město, a dokonce se sem přistěhovalo mnoho Rusů, Skandinávců a Němců, kteří si tu zakoupili pozemky.

Místní pláž o délce asi 10 km je písečná, lemovaná malými skalami. Podél pláže se nacházejí různá občerstvení, vyzkoušet si můžete vodní sporty.
Dominantou města je věž v centru, která by určitě neměla chybět ve vašem fotoalbu.

Konakli, to je jen pláž a moře, co se týče památek, nemá toho moc co nabídnout. O to víc zajímavostí se nachází v jeho bezprostředním okolí. Budete se muset vydat mimo město, např. do Alanye, která nabízí krásnou přírodu a antické památky. Zde se nachází známá pevnost s hradbami, hrad a Červená věž. Fantastický je pohled shora na blankytně modré moře. Malý přístav je ideálním místem pro příjemné procházky.

Nedaleko také leží starobylé město Side, kde najdete úžasné zříceniny, včetně ruin Apollónova chrámu. Ze Side také začíná mnoho lodních výletů, které pokračují podél útesů v Alanyi nebo po řekách do vnitrozemí.

Tajným tipem je divadlo Aspendos, které leží nedaleko Manavgatu. Pochází z římského období a je považováno za jednu z nejlepších antických památek.

Místo

Konakli 36° 35' 12.2712" N, 31° 53' 26.358" E
Location

Turecko na Facebooku