Jste zde

Domů » Egejská riviéra

Marmaris, 2. část

Turecké letovisko Marmaris s pláží
Autor: nechbi

Suvenýry

Okolo historické stavby se rozprostírá přehledné staré město s mnoha obchůdky se suvenýry. Malé staré domečky zdobí markýzy, které chrání zároveň uličky před letními vedry. A tak vám připadá, že nejste na nákupu suvenýrů na dovolené, ale ve scéně z Pohádky tisíce a jedné noci. Sen později skončí, když se pak lépe podíváte na ceny. Koupíte zde opravdu téměř všechno, ale ne zrovna nejlevněji.

Velmi populární - a stále cenově dostupný - dar z dovolené je tymiánový med Cam Bali, který pochází z nedalekých borovicových lesů. Ovšem ti, kteří si chtějí na dovolené doslova užívat nakupování, by měli raději zavítat do dvou nákupních center Tansas a Solaris Plaza. V pátek se kromě toho pořádají také místní trhy.

Dovolená na pláži

Plážová promenáda je dlouhá kolem jedenácti kilometrů a hustě osídlená. Pláž je 10 až 15 metrů široká a sestává z jemných až hrubých oblázků. Hotely a restaurace podél moře jsou plně vybavené lehátky a slunečníky, které jsou obvykle pro hosty zdarma. Ve večerních hodinách se zde otevírá mnoho restaurací a hospod.

Pláže před ulicí Attaturk Cadessi a v hotelové zóně patří přímo k Marmarisu, ale v teplejších měsících jsou velmi přeplněné. Tomu odpovídá také kvalita vody. Ten, kdo si chce opravdu užít dovolenou na pláži u moře, měl by raději zvolit pláže v okolí. Můžete se k nim dostat rychle a snadno vodním taxi nebo lodí.

Doporučuje se především návštěva dlouhé písečné pláže Kumlubükü v blízkosti Turuncu a pláže Ciftlik. Poslední jmenovaná pláž patří také mezi nejkrásnější pobřeží v této oblasti a během dovolené by jste ji měli určitě navštívit.

Pokud máte s sebou děti, je téměř povinností navštívit Cennet Adasi. Z pláže s jemným pískem je mělký vstup do moře. Zatímco se děti budou bezpečně cachtat ve vodě, dospělí mohou bezstarostně relaxovat ve stínu stromů.

Aktivity

Na všech plážích si můžete vybrat ze široké nabídky vodních sportů. Ať už se jedná o vodní lyžování, kanoistiku, a mnoho dalších, pro každého je tu něco. Komu by to nestačilo, může si ověřit své sportovní dovednosti v tenise, při potápění nebo při jízdě na motorce.

Profesionální potápěčské centrum Marmaris Diving Centre a také Nemesis se postarají o skvělou dovolenou plnou potápění. Tenisové kurty je možné si pronajmout ve sportovním areálu Orhan Aydin. Půjčovna motocyklů Yoshi Moto je vedena profesionálem Sönke Bondem. Off-road stroje jsou ideální pro výlety do kopcovitého vnitrozemí.

Pro milovníky plachtění je opravdovým naplněním snů návštěva moderní mariny v Marmarisu. Jedná se o skvost města a o největší přístav na celém tureckém pobřeží u Egejského moře.

Turecké letovisko Marmaris s přístavem
Autor: lhourahane
Geografie: 

Místo

Přístav v Marmarisu 36° 51' 10.4724" N, 28° 16' 50.8944" E
Location

Turecko na Facebooku