Jste zde

Domů » Egejská riviéra

Marmaris, 3. část

Turecké letovisko Marmaris s přístavem
Autor: JohnBurke

Jídlo a zábava

Ani pokud jde o jídlo, nepřijde v Marmarisu nikdo zkrátka. Tady můžete ochutnat všechno, od turecké až po čínskou kuchyni. Mezi tím jsou samozřejmě kulinářské rybí restaurace v přístavu, stejně jako množství prodejen s rychlým občerstvením pro malou svačinku.

Podnik Mona Titti leží přímo na nábřeží a nabízí typické rybí speciality a nějaké to maso. Pokud byste chtěli během dovolené vyzkoušet raději něco tureckého, měli byste vyzkoušet Saray Lokantasi. Totéž platí pro restauraci Kartal, která sídlí ve starém městském domě s terasou. Ale ani vegetariáni nemusí během dovolené hladovět. V Cafe Mistral připravují mnoho vegetariánských jídel a k tomu tady vyhrává spousta jazzu.

Kalorií se pak snadno zbavíte na jedné z mnoha diskoték a barů. Zejména pláž Uzunyali a Bar Street za hradem jsou rájem pro noční sovy. Tady se tísní mnoho místních podniků, takže se slavením nemusíte vůbec přestat. Daisy Club se nachází přímo na pláži a je největší diskotékou ve městě, co můžete docela jasně i slyšet. Ezgi v přístavu zase přitahuje návštěvníky živou tureckou hudbou.

Marmaris láká návštěvníky především v srpnu velkým kulturním festivalem. Návštěvníci z celého světa mohou očekávat spoustu koncertů jak tureckých umělců, tak i klasický symfonický orchestr. K tomu se navíc pořádají početná divadelní představení.

Výlety

Marmaris je během dovolené ideálním výchozím bodem pro výlety na souši i po moři. Deset kilometrů od Marmarisu se nachází město Turunc, které se v posledních letech stalo oblíbeným místem pro jachtaře. Také hlavní město provinzie Mugla stojí za návštěvu, mezi starými dřevěnými osmanskými domy se konají každý čtvrtek trhy.

V širším okolí se nachází několik turistických letovisek, jako například Bodrum nebo Fethiye. Osm kilometrů západním směrem se nachází İçmeler, původně malá obec, která se za posledních 20 let rozvinula v hotelové středisko. Podél celé pláže jsou postaveny hotely, od těch pětihvězdičkových až po rodinné ubytování. Je to i ideální místo pro pěší turistiku a cyklistiku.

Hlavním lákadlem tohoto regionu je delta Dalyan se svými mořskými želvami a jejich hnízdišti (Turtle Beach). Na výletě lodí po okolních zarostlých kanálech můžete objevovat neobvyklé druhy ptactva a sladkovodních želv.

Výlet na nedaleký řecký ostrov Rhodos by také neměl chybět během vaší dovolené, cesta tam na člunu trvá asi hodinu. Ti, kteří chtějí raději prozkoumat na vlastní pěst turecké pobřeží, a také k tomu mají patřičné prostředky, si mohou pronajmout jachtu v přístavu i s posádkou. Charterové společnosti zase nabízejí okružní výlety lodí.

Turecké letovisko Marmaris s přístavem
Autor: JohnBurke
Geografie: 

Místo

Turtle Beach, Dalyan 36° 46' 49.674" N, 28° 37' 48.4572" E
Location

Turecko na Facebooku