Jste zde

Domů » Turecká riviéra

Navštivte město Alanya

Navštivte město Alanya

Alanya je přístavní město obklopené pomerančovníkovými a citrónovníkovými háji v nádherné kulise pohoří Taurus. Je jedním z nejoblíbenějších prázdninových středisek v Turecku. Četná prázdninová zařízení, pláže, parky, čajové zahrady a restaurace, obchůdky se suvenýry a zábavná zařízení nabízejí veškeré pohodlí moderního cestovního ruchu. Pláže kolem města, Damlatas, Alantur a Keykubat, jsou oceněny "Modrými vlajkami" za čistotu a kvalitu pláží a moře.

Od roku 1220 bylo město zimním sídlem seldžuckého sultána Alaeddina Keykubata. Pevnost na strmé skalní římse, zachovalá zbrojnice, loděnice a impozantní osmiboká červená věž Kızıl Kule pocházejí z tohoto období. Klikatá cesta vede až k pevnosti, která se tu tyčí ve výšce 260 m a nabízí nezapomenutelný výhled na Středozemní moře a pobřeží Alanye.
Za návštěvu určitě stojí i krápníková jeskyně Damlatas, kam se dostanete z centra města snadno pěšky. Vedle leží Atatürkův park, odkud je také dobře vidět na pevnost. V severní části parku je muzeum města Alanya s cennými archeologickými a etnografickými předměty.

Turecko, Alanya

Turecko na Facebooku