Jste zde

Domů » Turecká riviéra

Pláže v Side

Side - písečná pláž
Autor: farbfilm

Pláže, písek a moře kam až oko dohlédne, komfortní hotely, nákupní možnosti a restaurace – to vše nabízí návštěvníkům, kteří hledají slunce a odpočinek, Turecká riviéra. Speciálně pak město Side, které patří k největším letoviskům v Turecku.

Celkovou kulisu letoviska doplňuje kilometry dlouhá písečná pláž, která je velice čistá a na některých místech až 150 metrů široká. Návštěvníci tak najdou i v hlavní sezóně dostatek místa pro slunění a koupání. Písečná pláž je velice vhodná pro rodiny s dětmi, nachází se v zátoce a je tak chráněná před větrem. Vstup do moře je pozvolný a děti si zde mohou své vodní radovánky náležitě užít. Na pláži můžete využít u nabídky různých vodních sportů, zahrát si zde plážový volejbal nebo bocciu. K dispozici jsou zde malé obchůdky, kavárny a bary, kde se můžete osvěžit.

Kdo by si chtěl odpočinout od slunění, může navštívit nedalekou starou část města. I zde najdete mnoho obchůdků a butiků, které se postarají o zpestření programu. Kulturní zájmy jistě uspokojí návštěva pozůstatků antického města, kde se nachází agora, městské hradby a Archeologické muzeum.

Za větším klidem se pak můžete vydat do nedalekého letoviska Sorgun. Nachází se uprostřed piniových hájů, asi 1 km od města Side. Sorgun je moderní letovisko a také zde se Turecká riviéra ukazuje v plné kráse. Hotelové a další ubytovací zařízení nabízejí návštěvníkům ten nejvyšší možný komfort. Hlavním místem setkávání je zde přirozeně písečná pláž, která má vedle moře výraznou zlatožlutou barvu.

Sorgun - pláž

Místo

Pláž Side 36° 45' 53.5428" N, 31° 23' 57.7536" E
Location

Turecko na Facebooku