Jste zde

Domů » Turecká riviéra

Antalya a výlety

Turecká Antalya s přístavem Kaleici

Přístav jachet Kaleici ve stejnojmenné staré čtvrti města Antalya je skutečným klenotem a splňuje všechny požadavky pro stanoviště moderních jachet. Přístav Setur Antalya Marina se nachází 10 km západně od centra města, je místem klidu a odpočinku a zcela vyhovuje nárokům na ochranu životního prostředí.
Golfový glub s mistrovským parem 18 jamek a akademickým systémem (9 jamek) se nalézá v turistickém středisku Belek, asi 40 km od centra města.

Nejpopulárnější horská vesnice v okolí Antalye, Saklikent, leží 50 km od centra města na severním svahu hory Bakirli v nadmořské výšce 1750 - 1900 m a nabízí výborné sněhové podmínky. V průběhu zimních měsíců a až do dubna se stává přímo ideálním lyžařským střediskem. Nezapomenutelným zážitkem je pak ranní jarní lyžování, v poledne posezení u plodů moře a vína, vychutnávání bezstarostné atmosféry jachetního přístavu v Antalyi a odpoledne koupání v moři.

V jeskyni Karain, která se skládá ze tří částí, byly nalezeny asi 50 tisíc let staré stopy lidského osídlení. Místo leží asi 30 km od Antalye na východním svahu hory Gan. Pro její prozkoumání byste se měli rozhodnout kvůli dopadajícím slunečním paprskům už v ranních hodinách. Nálezy z jeskyně jsou k vidění také v malém muzeu na úpatí hory.

Přibližně 30 km severovýchodně od vesnice Ahirtas se nachází jeskyně Kocain, útočiště prvních křesťanů. 20 km severně od Antalye leží Düzlercami Park, krásné místo k pikniku a ke kempování s úkryty pro pozorování horských koz a jelenů.
Národní park Güllük Dagi se rozkládá 34 km severozápadně od Antalye. Na severozápadě se vypíná 1650 m vysoký vrchol Güllük (Solymos) a vedle leží v nadmořské výšce 1050 m, na horami ohraničené planině starobylé město Termessos.

Antalya - Kaleici
Antalya - Saklikent
Antalya - Saklikent
Antalya - jeskyně Karain
Turecká Antalya - soutěska Güver
Antalya - národní park Güllük Dagi
Turecko, Antalya - Termessos

Turecko na Facebooku