Jste zde

Domů » Anatolie

Behramkale - bývalé antické město Assos

Behramkale - bývalé antické město Assos
Autor: Anglogean

Historické místo Assos leží na jihozápadním pobřeží oblasti Troas v Turecku a díky jeho historickým památkám a nádherné krajině se stalo ideálním místem pro strávení poznávací dovolené. Dochovalé zbytky Assosu se nacházejí na "komínu" vulkánu – odtud se vám také naskytne grandiózní panoramatický pohled na poloostrov Biga, mořský záliv a dokonce až na řecký ostrov Lesbos a pohoří Ida.
Z antického města, které bylo známé daleko za hranicemi, dnes zbylo pouze malá obec Behramkale. Začátek vykopávek zde ale probudil nový život. Proto zde byly renovovány historické budovy a navíc otevřeny nové hotely, bary a obchody, aby se dal dobře zvládnout nával turistů.

Malý přístav, nebesky modré moře a kopcovitá krajina přitahují do Behramkale také stále více a více návštěvníků. Protože je odsud Istanbul vzdálen pouhých šest hodin jízdy a Izmir tři hodiny, volí mnoho Turků Behramkale jako místo pro svou dovolenou. Velký zájem o toto místo probudil znovu k životu také stará umělecká řemesla. Byly rychle restaurovány tkalcovské stavy a místní, ručně tkané, koberce se dnes prodávají hodně draze.

Geografie: 

Turecko na Facebooku