Jste zde

Domů » Egejská riviéra

Dovolená v Ölüdeniz, 2. část

Turecká pláž a část letoviska Ölüdeniz
Autor: Bekir Topuz

Celý ölüdenizský region je zajímavý také pro milovníky turistiky. Pěkný je například asi dvouhodinový výlet od Modré laguny k opuštěnému řeckému "městu duchů" Kayaköyü. Ruiny tohoto města jsou dokladem starých řecko - tureckých konfliktů.

Bylo zde zřízeno muzeum, kde se vybírá vstupné. Dříve žili v těchto místech Řekové, kteří byli ovšem přesídleni roku 1922. Je jen na vašem uvážení, jestli chátrající domy stojí za to vidět.

Kdo chce na dovolené okusit také dobré turecké jídlo, musí určitě navštívit restauraci Tur Kumsal v Belcegizu, která se nachází přímo na pobřežní promenádě.

Hosté sedí na střešní terase pod vinicemi a mohou si tak užít příjemnou atmosféru. Na jídelním lístku najdete tradiční turecké speciality, pizzu a především vynikající ryby. Výborný pita chléb pečou čerstvý ve vlastní peci.

Podél pobřeží najdete i další dobré restaurace, které se od sebe ale nijak výrazně neliší. Luxus a poněkud vyšší ceny nabízí například restaurace Bello Gusto.

K nejoblíbenějším lokálům patří taneční bar Crusoes a Buzz Bar, které se nacházejí hned u pláže. Populární je také klub Heaven Hill. Ten se nachází na kopci a návštěvníci tak musí nahoru vyjet zubačkou. Zeshora se vám samozřejmě naskytne nádherný výhled na celé město.

Oblíbený je také Tonoz Beach Club a jeho Aladdin Bar, kde na návštěvníky čeká kromě dobré hudby také bazén.

Kromě dobrého jídla nabízí Belcegiz nedaleko Ölüdenizu také dobré sportovní vyžití, takže můžete nabrané kalorie zase hned vysportovat.

V hotelové vesničce Hisarönü Köy najdete mnoho dobrých, nebo minimálně akceptovatelných, restaurací různých cenových kategorií. Za doporučení stojí restaurace hotelové skupiny St. Nicholas.

Hisarönü Köy je velmi oblíbené mezi turisty z Velké Británie, proto se na jejich zvyklosti orientovala i místní nabídka. V místě je také celkem dost indických restaurací. Dobrá je například restaurace Rainbow.

Zajímavý je také podnik Our place, kde se servíruje pouze vegetariánské jídlo. Hostům je zde k dispozici také bar a bazén. Oblíbené diskotéky jsou Remisa a Lycian, i zde ale natrefíte převážně na britské turisty.

Místo

Hisarönü Köy, Ölüdeniz 36° 34' 16.194" N, 29° 7' 53.868" E
Location

Turecko na Facebooku