Jste zde

Domů » Turecká riviéra

Pláže v Antalyi

Pláž Konyaalti

Jedním z nejvýznamnějších měst Turecké riviéry je letovisko Antalya, které je často označované za perlu jižního pobřeží. Nabízí dvě překrásné písečné pláže, které každoročně lákají do Turecka návštěvníky z celého světa.

Větší pláž Konyaalti se nachází pouhé 2 kilometry západním směrem od centra Antalye, s délkou asi 6 km. Na dlouhém pobřeží navštěvníci najdou dostatek místa pro slunění, stavění hradů z písku a samozřejmě také pro koupání v moři. Pro ty návštěvníky, kteří hledají sportovní vyžití, je zde na ploše o velikosti 500 000 m2 nabízeno kromě velkého množství vodních sportů také použití tenisových kurtů a basketbalových nebo volejbalových hřišť. Najdete zde také velkou nabídku stánků s občerstvením, restaurací a barů, a ubytování v řadě hotelů.

Podél celé pláže se táhne promenáda, která vybízí k příjemným procházkám. Návštěvníci této pláže si mohou zapůjčit lehátka a slunečníky nebo si jednoduše natáhnout na písku, který je promíchán s kamínky. Vstup do vody je relativně příkrý, rodiče by na své malé děti měli dávat pozor. Ruch blízkého centra letoviska je směrem na západ stále menší a menší, a nabídka aktivit a vybavení není k dispozici v takové míře. Pláž Konyaalti je nejlépe dosažitelná autobusem, taxíkem nebo autem, které můžete zaparkovat na blízkém parkovišti.

Mezi všemi věkovými vrstvami je velice oblíbená druhá pláž Lara, která leží 10 km východně od letoviska Antalya a je dlouhá asi 5 km. Pláž je ze začátku jemně kamínková, východním směrem se ale postupně mění na pláž s jemným pískem. Nachází se zde mnoho hotelů a ubytovacích zařízeních, které se orientují na ubytování rodin s dětmi.

Na pláži Lara můžete navštívit aquapark s mnoha vodními atrakcemi, k dispozici jsou různé bazény, klouzačky a dětská hřiště. Ale také pláž samotná je pro pobyt dětí velice vhodná. Voda je zde mělká, vstup do moře pozvolný a děti si tak mohou spokojeně hrát. Pro ty odrostlější je zde např. možnost skákání z bungee – věže.

Pláž je směrem na východ stále klidnější, západní části dominují zajímavé hotelové stavby inspirované např. lodí Titanic. Návštěvníci tu mohou očekávat prvotřídní turistickou infrastrukturu. K dispozici je zde široká nabídka vodních sportů – např. paragliding nebo vodní šlapadla. O bezpečnost se zde stará pobřežní hlídka, samozřejmostí je také možnost pronájmu lehátek a slunečníků. Návštěvníci se nemusejí starat ani o občerstvení – restaurace a plážové bary nabízejí různé rychlá jídla, zmrzliny a osvěžující nápoje. Na pláž Lara se nejlépe dostanete autobusem, taxíkem nebo lodí, které pravidelně vyplouvají z přístaviště jachet.

Místo

Pláž Konyaalti 36° 52' 35.094" N, 30° 39' 46.4904" E
Location

Turecko na Facebooku